В плевенския затвор ще лежи мъж, извършил кражба при опасен рецидив и прокарвал фалшиви пари

Присъдата на Търговищкия окръжен съд е за извършени от него две престъпления

Три години лишаване от свобода при строг режим ще търпи предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище Сурай А. Присъдата на Търговищкия окръжен съд е за извършени от него две престъпления – за кражба, която представлява опасен рецидив,  и за прокарване в обръщение на 4 подправени банкноти с номинал 20 евро. За всяко от деянията съдебният състав му определи наказания, като наложи най-тежкото от тях – 3 години затвор при строг режим.

Кражбата била извършена на 3 януари 2017 г. Осъденият заредил гориво за 60 лева на бензиностанция на OMV в Търговище. Влязъл уж да плати, но напуснал бензиностанцията през ресторанта. Качил се в джипа си и потеглил, без да заплати горивото.

При условията на продължавано престъпление осъденият Сурай прокарал в обръщение 4 подправени банкноти с номинал 20 евро, като знаел, че не са истински парични знаци. С фалшивите пари той платил нощувка в хотел в Търговище, където обменил друга фалшива банкнота от 20 евро. Дал на свой познат други четири такива, като му обещал заплащане, ако ги обмени.

Подсъдимият по същото досъдебно производство Деян Т. сключи споразумение с Окръжната прокуратурата в Търговище и вече търпи ефективната си присъда от 1 година и 5 месеца при строг режим в плевенския затвор. И двамата са многократно осъждани.

Присъдата на Сурай А., произнесена от Търговищкия окръжен съд, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.   Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"