Нападателят на дядото от Славяново вече е лежал в затвора за същото деяние

Близките на пострадалия разказаха подробности около инцидента

"Слава Богу, дядо ми е добре, имайки предвид случката. Възстановява се", разказа Георги Вачев, внук на пребития и ограбен 82-годишен дядо в Славяново. Възрастният мъж е в плевенска болница със счупена скула и наранявания по цялото тяло.

"Мъжът е дошъл към един часа през нощта, дядо ми е станал и той е избягал, но след 10 минути се е върнал. Дядо ми вече е бил буден и са се спречкали, но нападателят започва да му нанася побой. В желанието се да се спаси, дядо ми си хвърля портмонето със 120 лева, нападателят ги взема и си заминава. Дядо ми след това звъни на 112”, разказа внукът на нападнатия мъж в предаването "Тази сутрин" по bTV.

“Познавали са се. Лежал е в затвора за същото деяние и преди. Баща ми всъщност го познава. Крадецът живее през няколко къщи", каза синът на дядото. По думите му в Славяново има много самотно живеещи хора. Оказа се, че вече имало информация за нападателя, че лицето е криминално проявено за същото деяние. Toй често помагал на местните хора. "В предстоящите месеци ще трябва да си идвам по-често. Болката ще отмине, но психическата травма за баща ми трудно ще отмине. Дано лицето си получи заслуженото", допълни той.

Предстои прокуратурата да реши дали да поиска постоянно задържане за крадеца. В противен случай той ще бъде пуснат на свобода след 72 часа в ареста.