Христина Шопова участва в Панаир на музейните изложби в Русе

Новините

26-10-2018, 15:29

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Панаир на музейните изложби се провежда в Русе

Домашният патронаж доставя храна с нов електромобил

Заместник-кметът представи Благоевград и "Франкофоли"

Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова участва в Панаир на музейни изложби в Русе. Поканата дойде от Сдружение "Толкова близо ,толкова далече". Тя взе участие в лекция на тема "Какво може да променя града ни? Нови идеи за културни политики", като представи Благоевград и фестивала "Франкофоли".

Заместник-кметът разкри модели на иновативност в културните политики на Благоевград и най-голямото музикално събитие, което се реализира в областния център. Участниците в срещата имаха възможност да се запознаят с факти от фестивала, от самото му основаване до днес.  

В панела участие взеха още Снежана Йовева - председател на Сдружение "Толкова близо, толкова далече" с Икономика на културата и д-р Ивелина Кючукова, Национален дворец на културата - Първи салон на музеите с Евгения Атанасова, журналист от БНТ, която представи проекта Кристо.

В Панаир на музейните изложби участват специалисти от пет държави - България, Великобритания, Хърватска, Македония. Събитието се организира от Министерството на културата, от Регионалния исторически музей и Община Русе. Целта на форума е споделяне на добри практики. Панаирът работи в посока на поддържане на устойчив интерес към мобилността на колекциите като инструмент за обмяна на идеи, знания, опит, спомага за подобряване на процесите по съхраняване и споделяне на наследството.

Работните панели се фокусират върху интерпретацията на наследството, мобилността на музейните колекции, брандирането на културните продукти, публичните комуникации на културните събития.