Приеха препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК - Плевен за 2019 г.

Общото събрание на Асоциация по ВиК- Плевен се събра на извънредно заседание

На извънредно заседание днес Общото събрание на Асоциация по ВиК- Плевен, председателствано от областния управител Мирослав Петров, прие препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК – Плевен за 2019 година да бъде 18 000 лева.

Съгласно чл.20, ал.3 от Правилника за организацията и дейността на асоциациите по водоснабдяване и канализация общото събрание на Асоциацията трябва да вземе решение за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциация по ВиК – Плевен за следващата година, за да бъде включен от МРРБ в проекта за годишен бюджет на министерството по чл.69, ал.4 от Закона за публичните финанси. Материалите, касаещи тази точка от дневния ред бяха сведени до знанието на всички членове на Асоциацията, а именно: обяснителна записка и проектобюджет за 2019 г.

След определяне на окончателния размер на държавната вноска, с приемането на постановлението за изпълнение на държавния бюджет за 2019 година, същата ще бъде променена в съответствие с този размер, съобщават от пресцентъра на местната администрация.