Кръстовището на път I-3 Бяла - Плевен и път III-405 Павликени - Свищов e сигнализирано със знаци и маркировка

АПИ призовава шофьорите да карат със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация

По повод запитванията от медии, свързани с кръстовището на път I-3 Бяла - Плевен и път III-405 Павликени - Свищов, Агенция „Пътна инфраструктура“ уточнява, че за пътния инцидент от 13 септември край Горна Студена, продължава досъдебното производство и компетентните институции ще установят причините за катастрофата и скоростта на движение на автомобилите. Всякакви изказвания и изследвания от граждански сдружения преди да са се произнесли компетентните институции са спекулативни и некоректни, предвид чувстителността на темата пътна безопасност.

Кръстовището на първокласния път I-3 Бяла – Плевен и третокласния път III-405 Павликени – Свищов не е определено като рисково според данните на „Пътна полиция“ за участъци с концентрация на пътно-транспортни произшествия, извън урбанизираните територии. Настилката в района на кръстовището е в добро състояние, с необходимите знаци и хоризонтална маркировка. На път I-3 Бяла – Плевен са поставени два знака, указващи наближаване на кръстовище с път без предимство и ограничение на скоростта на пътуващите по първокласния път до 60 км/ч. На третокласния път III-405 Павликени – Свищов от страната на село Горна Студена е поставен знак „Стоп“. Знак „Стоп“ има и от страната на село Карайсен, където освен него е поставен и предупредителен знак, че пътуващите наближават кръстовище с път с предимство. Eжемесечно се премахва и растителността в района на кръстовището.

Агенция „Пътна инфраструктура“ призовава шофьорите да карат със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация.