Бивш директор в МП: Имам доказателства, че ВМРО и Красимир Каракачанов се издържат от продажбата на българско гражданство Избрана

Мисия София

02-11-2018, 10:16

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

radeva

Всичко от Автора

Интервю за бТВ на Катя Матева, бивш директор на Дирекция "Българско гражданство" в Министерството на правосъдието

Матева каза, че няма да оповести в ефир доказателствата и уточни, че не е давала съгласие да се оповестяват сигналите до ДАНС, които е подала през 2016 г. Тя е освободена от поста в края на септември 2017 г. Уволнена е дисциплинарно, но не знае какви са мотивите, не е била извикана да дава обяснения, не е привлечена и към наказателна отговорност.

На обвинението на военния министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, че е водила антибългарска политика като е давала предимство на турски граждани пред тези от Македония тя отговори, че е спазвала закона. Отрича да има някаква връзка с ДПС. В своя защита тя цитира и данни за 15-годишен период – от 2001 г. до 2016 г. – 1200 души от Турция са получили българско гражданство срещу 70 000 от Македония, и 31 хил. от Молдова.

Арестите в Агенцията за българите зад граница Матева определи като нещо, което рано или късно е трябвало да се случи. По думите й практиката за подкупи за получаване на гражданство е добре известна.

Уволнената държавна служителка се оплака от "брутални действия" срещу нея, откакто Каракачанов е силов вицепремиер в третото правителство на Бойко Борисов.Снимка на Деня

Кадетите на ТСК – Русе със злато от Държавното отборно първенство в Хасково