За трета поредна година ММС провежда инициативата "Мисията доброволец – (не)възможна"

Тя е насочена към изявени млади доброволци от цялата страна

Екип на Дирекция "Младежки политики" към Министерство на младежта и спорта отправя покана до всички младежки организации в България да се включат в инициативата на ММС по случай 5-ти декември – Международен ден на доброволчеството.

Инициативата е под надслов "Мисията доброволец – (не)възможна" и се провежда за трета поредна година. Тя е насочена към изявени млади доброволци от цялата страна.

За да се включите е необходимо да номинирате един доброволец от Вашата организация, който през изминалата 2018 г. най-активно е участвал в доброволчески инициативи, кампании и/или др. За тази цел трябва да попълните формуляр за номинация, който се намира ТУК, и да го изпратите заедно със снимки на номинирания на e-mail адрес: [email protected] до 18.11.2018 г.

Получените номинации ще бъдат публикувани на 19.11.2018 г. във фейсбук страницата на Национална информационна система за младежта и ще се осъществи онлайн гласуване до 25.11.2018 г., чрез харесвания на снимките и историята на доброволците. Петимата от тях, събрали най-много харесвания ще бъдат отличени със специална награда на Министерство на младежта и спорта на тържествена церемония, която ще се проведе на 05.12.2017 г.

Целта на инициативата е популяризиране на добрия пример на изявените млади хора в България, положили труд в полза на обществото, добрите дела, които не бива да остават незабелязани и разбира се доброволчеството като цяло.