Честват 95 години здравеопазване в Разлог

Членове на БМЧК боядисаха оградата на болницата

Членове на БМЧК при СУ " Братя Каназиреви" с ръководител Р. Тумбева боядисаха оградата на „МБАЛ – Разлог“ по повод честването 95 години здравеопазване в Разлог. С това младите доброволци поставиха началото на редица събития посветени на юбилея, които ще се провеждат през целия месец ноември.
Многопрофилна болница за активно лечение - Разлог ЕООД отваря врати през 1923 г. и е правоприемник на Общинска болница. Първоначално е функционирала като изолатор на инфекциозно болни, през годините дейностите се увеличават, разкриват се нови отделения и така през 1951 г. след обединението с Поликлиниката се трансформира в Обединена болница. През 1967 г. болницата се сдобива с нова сграда, а от 2000 г. се преобразува и в търговско дружество.
Към настоящия момент „МБАЛ – Разлог” ЕООД е районно лечебно заведение, което обслужва населението от четири общини - Разлог, Банско, Белица и Якоруда, с общ брой на населението - над 56 хиляди души, както и временно пребиваващите български и чуждестранни туристи, посещаващи туристическите дестинации от района.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен