Интернет сензацията "Живот в скалите" с премиера в Плевен (Видео)

Плевен Лайф

13-11-2018, 07:01

Снимка:

Живот в скалите

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мария Лалева представя "Живот в скалите"

Една от най-дългоочакваните книги за 2018 и нейният автор Мария Лалева ще се срещнат с плевенската публиката

Една от най-дългоочакваните книги за 2018 и нейният автор Мария Лалева ще се срещнат с плевенската публиката днес от 16:30 ч. в художествена галерия Дарение "Колекция Светлин Русев".

Романът "Живот в скалите" има свой път още преди да е публикуван, дори още преди да е завършен цялостно. Хиляди последователи на Мария Лалева в продължение на няколко години очакваха с трепет в социалните мрежи да се появи поредният цитат, в който да разпознаят себе си. Постепенно тези кратки фрази се превръщаха в афоризми и постигаха хиляди споделяния и вярна публика. Не, това не е маркетингов трик, планиран във времето, а бавно, напластяващо и искрено писане „без нито една нечестна пауза“.

След обявяване на датата за излизане от печат нетърпението на читателите се превръща в истинска лавина от предварителни запитвания и поръчки. Вече 4 седмици по ред книгата е на първо място във всички класации на веригите книжарници.

„Живот в скалите“ е книга за море и любов. Мария Лалева е категорична: „Любовта винаги е правилният отговор. На всеки въпрос под това небе. Единственият правилен. Още по-голямата тайна на любовта е, че самата тя е едновременно и въпрос, и отговор. Защото е отделна енергия, отделен елемент от нас. Със собствен разум и воля. Не тя живее в нас, а ние в нея.“

Един от първите читатели на романа е журналиста Георги Тошев. Той споделя, че това е : „Роман за въпросите и отговорите по житейския ни път. За въпросите, които е добре да зададем първо на себе си. И за отговорите, които си дължим, за да продължим. Различна, многопластова и емоционална книга. Откровена и вълнуваща. Роман за прошката и волята за промяна. Усещане за красива книга. Убедителен дебют на популярната поетеса и киносценарист Мария Лалева в прозата. Смела заявка за сериозна литературна интерпретация на човешките взаимоотношения и избори.“