Пета четвърт: Инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен" влиза в училищата

Играчите на Спартак ще посещават по едно плевенско училище преди всеки домакински двубой

Инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен", поставила си за цел да популяризира баскетбола в града на Панорамата, влиза в училищата! След като в продължение на цял сезон ученици от различни плевенски училища посещаваха зала "Балканстрой", за да подкрепят баскетболните любимци на Плевен и да се запознаят отблизо с красотата на играта, сега спортистите ще върнат жеста на малчуганите.

Играчите на баскетболния Спартак, спортните любимци на Плевен, ще посещават по едно плевенско училище преди всеки домакински двубой, като с инициативата от клуба целят да подкрепят и заздравяват местната общност, да демонстрират на децата колко важно е образованието, за да станеш добър човек и спортист. И разбира се, да създадат положителни емоции, тъй като спортът е най-ефективният метод за превенция на заболявания, агресия и проблемно поведение сред подрастващите.

Първата визита на баскетболистите ще е на 14 ноември, сряда, в СУ "Иван Вазов" - Плевен. Тодор Тодоров, Георги Бързаков, Константин Коев, Денислав Вутев и Ники Върбанов ще зарадват четвъртокласници с открит урок по баскетбол, като малчуганите освен уменията, които ще попият, ще получат картички с автографи, както и възможност за много снимки с батковците от Спартак.

Инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен" се реализира със съдействието на IT Design, асоциация "Докосни дъгата", Plevenutre.bg и Vpleven.bg