Русалин Русалинов: Ивет Горанова изпълни първото и най-важно правило в карате - постоянството

Алексей Петров вярва, че медалът на Ивет ще трасира пътя на родното карате към Олимпийските игри

"Ивет се занимава от 7-8 години с карате, но истината е, че успя да изпълни първото и най-важно правило в карате - постоянството", заяви Русалин Русалинов по повод успеха на плевенчанката, която донесе на страната ни първия медал от световно първенство за мъже и жени в историята на олимпийското карате у нас. "Нашата федерация е преминала е през какво ли не, надяваме се на успехи и за в бъдеще, и по-специално в Токио през 2020", допълни вицепрезидентът на федерацията и председател на КБИ "Петромакс".

Думите му подкрепи и президентът на БНФК Алексей Петров, който силно вярва, че медалът на Ивет ще трасира пътя на родното карате към Олимпийските игри през 2020 г.

След този си успех 18-годишната Ивет ще влезе в топ 10 на света, което ще я доближи до квота за игрите в Токио 2020. 2019-та пък се очаква да бъде една изключително натоварена година. Започва се с Премиер Лига в Париж, след това има Европейско първенство до 21 години, където Ивет ще се състезава, през март има Европейско за мъже и жени, а предстоят и Европейски олимпийски игри в Минск – ще бъдат определени квотите за Олимпиадата в Токио.