Плевенчанинът Асен Великов става част от проекта "Мисия спорт на любимите герои"

Националната кампания ще мине и през Плевен

Както вече писахме, на 20 ноември, вторник, в Музея на спорта към национален стадион "Васил Левски", "златното момиче" на България Ренета Камберова, председател на асоциация “Пазарджик спортува”, и д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация "Докосни дъгата", ще дадат старт на националния проект "Мисия спорт на любимите герои". Той е за ученици между 6 и 10 години (1-4 клас). Общата цел на дейностите в кампанията е ориентирана към подпомагане на личностно развитие, повишаване на качеството на живот на децата от 1 до 4 клас. Едновременно с това към популяризирането на физически активния начин на живот сред подрастващите.

На този етап е ясно, че кампанията ще мине през градовете Пазарджик и Плевен и ще бъде подкрепена от редица популярни български спортисти, като вeче бяха обявени имената на обичаната гимнастичка Христиана Тодорова и "чаровната усмивка" на българската борба Елица Янкова. 

Следващото популярно име, което ще им прави компания е това на плевенчанина Асен Великов. Четирикратен шампон на България и четирикратен носител на Купата на страната. Участник на четири европейски първенства в различните възрасти. Асен Великов е един от най- съвестните, трудолюбиви и сърцати баскетболисти, които играят в родното първенство. 

Отборен играч, за когото успехът на тима е над всичко. Неизменна част от националния отбор, където е носил и капитанската лента.  В момента защитава цветовете на любимия Левски, където също е натоварен с тази отговорност. Като един от най-опитните играчи в тима, винаги е готов да помогне на младите си съотборници. А сега влиза в ролята на вдъхновител на деца, които ще направят си първите си стъпки в баскетболната зала. Асен винаги влага душата и сърцето си във всичко, което прави, особено, ако то е свързано с баскетбола.