Регионален клон "Традиция" – Плевен отбелязва 10-годишна дейност (Снимки)

Като финална инициатива за 2018 г. се подготвя историческата възстановка "Един ден от обсадата на Плевен"

През месец декември 2018 година се навършват 10 години от дейността на Регионален клон "Традиция" – Плевен, който е част от Национално дружество "Традиция". Организацията е доброволна, неополитическа, патриотична и културно – просветна общност на граждани, проявяващи професионални и любителски интереси към традициите във въоръжените сили по отношение на моралните ценности, войнските ритуали, униформените облекла, нагръдните знаци и военните символи. В момента в страната са регистрирани 36 регионални клона: София, Пловдив, Варна, Казанлък, Ловеч, Плевен, Червен бряг, Троян, Трявна, Тетевен, Казанлък и др. Членският състав на Регионален клон „Традиция“ – Плевен към 2018 г. наброява 26 души, 6 от които са жени. Общото което обединява плевенските патриоти вече 10 години е желанието да се популяризира и поддържа жив българския дух и националното самосъзнание. Те целогодишно обикалят страната и участват в пресъздаването на исторически моменти от българската история, облечени в автентични униформи, въоръжени със сила и родолюбие. Организацията поддържа и отлични контакти със сродни сдружения от страната и Европейския съюз, чийто богат опит е особено полезен.

Регионален клон "Традиция" – Плевен през своята 10 годишна дейност има зад гърба си стотици реализирани инициативи - исторически възстановки: „Трети щурм за Плевен” - Панорама – Плевенска Епопея, Защита на Шипка, „Преминаването на Троянския балкан от отряда на генерал Карцов”, „Връщане сабята на Осман паша” – Плевен, „Хайдути“ – жива картина, „Априлско въстание“, Битката на връх Вола,  „Военно – историческа реконструкция „Дойран“,  „Помен за невинните жертви от село Ъглен” и много други. Провеждани са и множество патриотични лекции и открити уроци в училища и читалища. Клонът е получил през годините и десетки награди и призове за заслуги.

Като финална инициатива за 2018 г. "Традиция" – Плевен подготвя да реализира историческата възстановка "Един ден от обсадата на Плевен". Историческата възстановка е посветена на загиналите за освобождението на България от турско робство и ще се проведе в околностите на с. Буковлък в дните 8-9 декември.