Четирима плевенчани в ареста заради наркотици

Уведомен е районен прокурор при РП - Плевен

На 17 ноември в Първо РУ-Плевен е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т.1 от НК. На същата дата в жк. "Кайлъка" пред жилищен блок автопатрул проверява лек автомобил „Шкода Фабия", управляван от 18-годишен от Плевен. Под предна седалка на водача е намерено хартиено пликче с размери 15х7 см.  съдържащо суха зелена тревиста маса. Веществото е иззето и предадено за физико-химическа експертиза.

Задържани за срок до 24 часа са пътуващите в автомобила 18-годишна, 15-годишен и 18-годишен от Плевен, и тримата плевенчани. Уведомен е районен прокурор при РП - Плевен. Работа продължава разследващ полицай.     

На 17 ноември около 22:30 часа на кръстовището на улица "Солун" и улица "Цар Самуил" служители при Второ РУ Плевен проверяват 20-годишев от Плевен. Той доброволно предава два самозалепващи се полиетиленови плика с размери 5/6 см., всеки съдържащ по едно съцветие по цвят и мирис от рода на канабис с размери 1/1 см. По данни на плевенчанина съцветията са "канабис" и те са иззети с протокол за доброволно предаване. 20-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Във Второ РУ Плевен е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от НК. Уведомен е дежурен прокурор в РП - Плевен. Предстои химикотехнологична експертиза. По случая работа продължава разследващ полицай.