Безакцизни цигари и алкохол иззеха полицаи при съвместна акция със служители на Митническо бюро – Плевен

По случая е уведомен дежурен разследващ полицай и е образувано досъдебно производство за извършено престъплени

Безакцизни цигари и алкохол иззеха плевенски полицаи при съвместна акция със служители на Митническо бюро – Плевен. На 14 ноември около 14:00 часа в рамките на специализирана операция е извършена проверка в областния град от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен, полицаи от Първо РУ- Плевен и служители на Митническо бюро – Плевен.

В гараж на улица "Иван Вазов" и прилежащо складово помещение на партерен етаж в жилищна кооперация, ползвани от 45-годишен, са установени стек с надпис "Mayfair" – необлепен с акцизен бандерол, съдържащ 10 кутии с цигари, с по двадесет къса във всяка кутия и 45 пластмасови бутилки с вместимост 1.5 литра, с течност наподобяваща по вид и мирис на етилов алкохол /ракия, водка и мастика/, с различен алкохолен градус /35%-40%/ - с общо количество 67,5 литра алкохолна течност.

По случая е уведомен дежурен разследващ полицай и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234 от НК. Работата продължава разследващ полицай. Уведомена е прокуратурата.