Ивет Горанова получи плакета на кмета за бронзовия си медал от Световното първенство по олимпийско карате

Малко е да кажем браво, защото това е страхотно постижение, категоричен бе кметът

"Малко е да кажем браво, защото това е страхотно постижение. Особено от млад човек с доказани спортни и човешки качества като Ивет. Това е престиж и за за България, защото това е олимпийска дисциплина. За мен е голяма чест и истинска гордост, че тази млада дама е представила по блестящ начин себе си, Плевен, България", каза кметът Георг Спартански на днешната оперативка на Община Плевен, на която специален гост бе бронзовата медалистка от световното първенство по олимпийско карате в Мадрид Ивет Горанова. С нея на брифинга бяха нейният треньор Ангел Ленков и президентът на КБИ "Петромакс" Русалин Русалинов.

"Това беше едно от най-трудните ми състезания, имах много труден жребий", призна Ивет Горанова. "Радостна съм за медала, но знаех, че можеше и малко по-добре. Можеше да играя финал без проблем. Но занапред ще имам още по-големи успехи", изрази увереност тя.

Кметът Георг Спартански връчи почетен плакет на кмета на Община Плевен Ивет Горанова с пожеланието да бъде здрава и да преследва мечтите си.

За състезанието и за подготовката на младата плевенчанка подробности разказаха Русалин Русалинов и Ангел Ленков. Ивет тренира карате от пети клас, наскоро е навършила 18 години, а миналата 2017-а беше обявена за Спортист на годината на Община Плевен. Спечелила е множество първи места на състезания у нас и в чужбина като бронзовият й медал от Световното първенство по олимпийско карате за мъже и жени в категория кумите до 55 килограма е без аналог в спортната история на страната ни.