Спартак не затрудни Рилски спортист в Самоков

Самоковци излязоха напред в резултата още в началото на двубоя и до самият му край не изпуснаха лидерството

Рилски спортист не се затрудни при домакинството си на плевенския Спартак и се поздрави с шести успех в първенството. Самоковци излязоха напред в резултата още в началото на двубоя и до самият му край не изпуснаха лидерството, съобщават от сайта на НБЛ.

В първите десет минути двата отбора сякаш бяха оставили играта в защита на заден план и частта завърши при 28- 19 за домакините. Във втората четвърт самоковци сякаш намалиха темпото, което пък позволи на гостите да намалят изоставането си и на почивката то бе само 6 точки- 40- 34.

След паузата баскетболистите на Людмил Хаджисотиров коригираха някои грешки в играта си от втората четвърт и това веднага се отрази на резултата, който след 30 минути игра беше 66- 49 в полза на Рилски.В последната четвърт на терена в Арена Самоков не се промени нищо особено и Рилски спечели с 91 -75.

Най- добър за самоковци в този двубой беше Златин Георгиев с 30 точки, 5 борби и 6 асистенции. Антъни Гуджино добави 18, а Джейлън Дженкинс записа пореден дабъл-дабъл с 12 точки и 11 борби. За гостите от Плевен над всички бе Константин Коев с 25 точки и 7 борби