Ученичка от ДФСГ "Интелект" става част от работата на Общинския съвет в Плевен

Петима възпитаници на елитни плевенски училища са отличените в първия по рода си проект "Съветникът"

Петима възпитаници на елитни плевенски училища са отличените в  първия по рода си проект „Съветникът“, иницииран от най-младия общински съветник в ОбС – Плевен Йордан Грижов. Отличените са: Дамян Господинов – ученик в 11 клас от СУ „Иван Вазов“, , Жанин Ал-Шаргаби – ученичка в 12 клас на СУ „Иван Вазов“, Георги Кривошийски - ученик в 12 клас на СУ „Иван Вазов“, Виктория Маринова - ученичка 11 клас в ДФСГ „Интелект“ и "Съветникът" - Вероника Георгиева от 11 клас на ДФСГ „Интелект“. Днес те бяха представени официално на заседанието на Общински съвет - Плевен и получиха своите грамоти лично от председателя на местния парламент Мартин Митев.

При връчване на грамотите Йордан Грижов представи всеки един от петимата и с кратки акценти от есетата, които са изпратили в рамките на проекта.

"За пореден път се чувствам горд. Този път се гордея не заради славната ни история, а заради прекрасното ни бъдеще. Ще кажа само едно: „Гордея се с Вас, млади хора!“, заяви Йордан Грижов. Дамян, Жанин, Георги, Виктория и Вероника бяха поздравени за своята обществена активност и от председателя на ОбС - Плевен Мартин Митев и кмета на Общината Георг Спартански.

До 25 ноември учениците от 11 и 12 клас от училищата в общината имаха възможност да изпратят своите разработки на тема „Плевен в моите очи“ с идеи какво е нужно на града ни и как то трябва да случи. След обсъждане с преподавателите от Катедра „Политически науки“ към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, са определени и петимата фаворити. В резултат на сътрудничеството с вуза Дамян, Жанин, Георги, Виктория и Вероника ще имат възможност да бъдат приети без полагане на изпит и в специалност „Политология” на висшето учебно заведение. Вероника Георгиева ще бъде част от работата и на Общинския съвет в Плевен в рамките на следващия 1 месец.

В рамките на този месец Вероника ще участва в обсъждане на въпроси от дневния ред на града; ще присъства на разискванията в постоянните комисии по „Младежки дейности, спорт и туризъм”,, „Образователна политика и читалищна дейност” и „Устройство на територията, екология и земеделие”, ще се запознае отблизо и с всички „старейшини” на Плевен. По време на своя „стаж“ тя ще има срещи и с председателя на Общинския съвет Мартин Митев, ще има възможност да зададете своите въпроси и към кмета на Общината Георг Спартански. Вероника ще бъде и сред официалните гости за честването на 10 декември - Ден на освобождението на Плевен от турско робство и на признателността на гражданите към загиналите за неговото освобождение.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен