Д-р Денислава Ангелова: Над 360 деца не искаха да си тръгнат от студената зала в Плевен

Организаторите на националната кампания "Мисия спорт на любимите герои" благодариха на родителите

"Златното момиче" на България Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова - председател на сдружение „Асоциация „Докосни дъгата”, гостуваха в предаването "120 минути" по bTV, за да разкажат повече за националния проект „Мисия спорт на любимите герои”, който стартира съвместно със сдружение „Пазарджик спортува”, има за цел да популяризира физически активния начин на живот сред децата от 1 до 4 клас. Ангелова и Камберова работят за това най-малките ученици да се влюбят в спорта.

"За съжаление, децата все повече се модернизират - телефон, таблет, компютър. Само че ние с Рени имаме поредното доказателство, че вниманието им може да бъде привлечено. Днес бяхме в Плевен, имаше над 360 деца, които не искаха да си тръгват от студената зала.", започна Ангелова.

"Беше много студено, но истината е, че децата може би не забелязаха този студ, защото бяха привлечени от всичко, което се случва около тях.", продължи Камберова.

"Мечо Пух е колоритен, не само защото си похапва мед и е едър, тежък и добър, разбира се. Мечо Пух в комбинация с Елица Янкова и треньорите на клубовете привличат децата. Те искат да се докоснат до нещо цветно, пъстро, истинско", каза Ангелова.

16 добре познати български спортисти от 14 вида спорт подкрепят Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова в новото им начинание.

"Всеки един спорт си има своето лице и своя анимационен герой, така че спортистите, които ни подкрепят наистина са много. Има и такива, които впоследствие ще влязат в кампанията."

"Аз как влязох в залата? Гледах по телевизията художествена гимнастика и фигурно пързаляне. Мечтаех си как ще се пъразлям с една лента, но след това разбрах, че двете неща са несъвместими. Една госпожа дойде в училище и всъщност така влязох в залата. Но смятам, че начина, по който в момента мотивираме децата е доста по-интересен.", сподели Златното момиче.

"Рени се включи тази пролет е една инициатива, насочена към младите хора. Нашето желание тръгна оттам да провокираме младите хора да спортуват. Всъщност така се запознахме и се харесахме. Имаме и още една приятелка, която активно се включи. Да обединим усилията върху една, две национални кампании, да продължим да работим. Важно е децата да спортуват, защото видяхме рерзултата при младите хора. От 200 човека, 10 спортуват активно.", завърши Ангелова.

"И нещо много познато за тях, защото истината е, че не всяко дете знае моите постижения или тези на останалите лица на спорта, но нямаше дете, което да не разпознае Том и Джери, Мечо Пух, Мики Маус", добави Камберова.