С празнично шествие и тържествена промоция МУ - Плевен дипломира Випуск 2018 млади лекари

Випуск 2018 ще поздрави Почетният консул на Израел в България проф. д-р Красимир Методиев

Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) традиционно организира Празнично шествие и Тържествена промоция на младите лекари от 39-тия пореден випуск на Факултет „Медицина“ с участието на Академичното Ръководство, преподавателите и близките на дипломантите.

Днешният празник ще протече със следната програма:

10.00 ч – Ректорат – Ритуал по предаване символите на Университета
10.15 ч – Празнично шествие от Ректората до площад „Възраждане”
10.30 ч – Поднасяне на венец пред Вечния огън на Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец”
11.00 ч – Тържествена промоция на младите лекари в зала „Магнум”
12.00 ч – Коктейл за дипломанти, преподаватели и гости.

След успешно завършен 6-годишен курс на обучение 85 абсолвенти от България, Руска Федерация, Украйна и Македония придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на Випуск 2018 млади лекари е Много добър 5.06, с висок брой отличници – 27, които ще бъдат наградени с плакет „Отличник” на Факултет „Медицина”, луксозни дипломи и награди за добър старт в лекарската си практика. Първенец на випуска с успех отличен 5.95 е д-р Ива Георгиева Симеонова от град Плевен. Тя ще поздрави своите колеги и ще отговори на приветствията на ректора проф. д-р Славчо Томов и на официалните гости. 
От същия випуск млади лекари през м. април 2018 г. ще се дипломират и 62-ма чуждестранни студенти, обучаващи се в англоезичен курс по специалност „Медицина”. Младите чуждестранни лекари са граждани на Турция, Гърция, Германия, Великобритания, Испания, Дания, Индия, Швеция, Казахстан и Нигерия. 

Традиционно по покана на Академичното ръководство на МУ-Плевен всяка година специален гост изнася академично слово за младите лекари. Випуск 2018 ще поздрави Почетният консул на Израел в България проф. д-р Красимир Методиев. Той е ръководител на Катедра “Предклинични и клинични науки” към Медицинския университет „Проф. д-р П. Стоянов“ във Варна. Президент е на Интернационалната медицинска асоциация в България (ИМАБ) и е генерален секретар на Федерацията на Европейските дружества по химиотерапия, инфекции и рак. Проф. Методиев повече от 20 г. дава своя принос за сътрудничество между Израел и България в областта на здравеопазване и медицинска наука, култура, туризъм, бизнес, междууниверситетски връзки и др., за което е отличен с високи държавни награди на Израел.