Районна прокуратура – Русе предаде на съд мъж, хулиганствал и заплашил двама с убийство

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за извършени хулигански действия и заплаха на двама с убийство.

Обвинението срещу М. Г. е за това, че 02.05.2018 г. в гр. Русе извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – на обществено място в гр. Русе на ул. “Петко Д.Петков“, извадил и насочил газ-сигнален пистолет марка и модел „CARRERA“ срещу Г. И. и С. К. и възпроизвел изстрел, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост /престъпление по чл.325 от НК/, заканил се с убийство на Г. И., като му казал „изчезвай веднага, че ще те гръмна“ и на С. К. като му казал „внимавай, туй виждаш ли го, айде тръгвай си“ и насочил газ-сигнален пистолет срещу тях, като това заканване би могло да възбуди основателен страх у пострадалите за осъществяването му /престъпление по чл.144 от НК/.

Обвиняемият, след като употребил алкохол, взел притежаван от него пистолет, сложил на ушите си слушалки и излязъл на улицата. Както стоял на улицата видял пред денонощен магазин, мъж да  разговаря с продавачката. Без да е предизвикан и провокиран по какъвто и да е начин, се доближил до човека, извадил оръжието от чантата си, насочил го към него и му казал „Изчезвай, че ще те гръмна“. Човекът толкова се изплашил и стреснал, че не успял нито да каже нещо, нито да се помръдне от мястото си. Продавачката започнала да вика да свали оръжието, но понеже обвиняемия бил със слушалки не я чувал. Едва като започнала да ръкомаха и да му прави знаци да прибере оръжието, той прибрал пистолета в чантата си и свалил слушалките.

Обвиняемият видимо бил под въздействието на алкохол, продължил да се  държи неадекватно. Докато разговарял отново извадил оръжието, започнал да го демонстрира и да размахва пистолета, като произвел изстрел.

Известно време след това в магазина дошъл другия пострадал. Докато продавачката се опитвала да го обслужи, обвиняемият отново се намесил в разговора между тях. Въпреки, че клиентът не създавал опасност и не нарушавал реда, обвиняемият заплашил и него с оръжието, като му казал „внимавай, туй виждаш ли го, айде тръгвай си“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен