Близо 400 ученици се включиха в Коледното математическо състезание в СУ "Иван Вазов" - Плевен

Бяха връчени 24 златни, 32 сребърни и 33 бронзови медали

Средно училище "Иван Вазов" и тази година гостоприемно отвори врати, за да посрещне ученици от Плевенска област за Коледното математическо състезание, организирано от Съюз на математиците в България – секция Плевен Център.

"Посрещнахме състезателите в нашите уютни класни стаи, в които грееха коледните елхи. Малките първокласници за първи път се явяваха на математическо състезание и наред с лекото притеснение, в очите им съзирахме гордост. По-големите ученици споделиха, че това е любимото им състезание и спокойно изчакаха да се появят квесторите с така очакваните задачи", разказват от училището..

"Точно в 10 часа бе обявено началото. В стаите настъпи тишина и погледите на децата зашариха по изписаните листи. Учениците се съсредоточиха върху задачите. Резултатите не закъсняха. Комисиите по проверка и оценка работиха усилено. В 15 часа Директорът на училището Димитър Митев очакваше малките математици с медали и грамоти. Бяха връчени 24 златни,  32 сребърни и 33 бронзови медали от близо 400 участници от първи до дванадесети клас", допълват СУ "Иван Вазов".

Още снимки може да видите в сайта на СУ "Иван Вазов" - Плевен