Районна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж за причиняване на тежка телесна повреда на съсед

Обвиняемият и пострадалият живеели в съседство и били в лоши отношения

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за причиняване на тежка телесна повреда на свой съсед.

Обвинението срещу И. Д. е за това, че на 13.08.2017 г. в с. Горна Митрополия, обл. Плевен, нанесъл удар с ръка в областта на главата на П. П., с което му причинил тежка телесна повреда, изразяваща се в разкъсване на очната ябълка, довели до постоянна слепота на дясното око – престъпление по чл. 128 от НК.

Обвиняемият и пострадалият живеели в съседство и били в лоши отношения, като И.Д. демонстрирал агресия и отправял обиди по адрес на П.П., когато двамата се засичали по улиците на селото.

На 13.08.2017 г. пострадалият се придвижвал, бутайки велосипеда си.  Обвиняемият забелязал преминаващия П.П. и отново решил да се конфронтира с него, като дал заден ход с фадромата си и междувременно започнал да отправя обиди и закани към П.П. Пострадалият се уплашил и се опитал да се отдалечи от имота на обвиняемия, но в този момент бил пресрещнат от бащата на И.Д, който също започнал да се държи агресивно с него и направил опити за физическа саморазправа с П.П. През това време обвиняемият спрял с фадромата зад него, слязъл и го нападнал, нанасяйки му удар с юмрук в главата. В резултат на удара плиснала кръв от дясното око на пострадалия и той избягал към дома си. П.П. бил откаран незабавно в спешна помощ, където установил, че е получил тежко разкъсване на очната ябълка на дясното око.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.