Грациите на "Елегант" - Плевен ще вземат участие в 14-ото издание на турнира "Коледни звездички"

118 гимнастички на възраст от 5 до 15 години ще се включат в традиционната надпревара

118 гимнастички на възраст от 5 до 15 години ще вземат участие в 14-ото издание на традиционния турнир по художествена гимнастика "Коледни звездички", който ще се проведе тази събота в Мездра, информира medianews.bg. В спортната проява, която през последните 15-на години се утвърди като гимнастическо събитие №1 в Северозападна България, ще се включат грации от шест клуба от нашата страна - "Елегант" (Плевен), "Етър Елит" (Велико Търново), "Елит" (Стара Загора), "ВИП" (Раднево), "Ритмика" (София) и домакините от "Анелия". Те ще се съревновават в осем възрастови категории: 5-, 6-, 7-, 8-, 9- и 10- годишни, девойки младша и старша възраст.

За седми път турнирът ще се проведе във формата "мини ансамбли" - двойки и тройки. Съгласно регламента, който е съобразен с този на Българската федерация по художествена гимнастика, най-малките грации от 5 до 8 г. ще играят по два пъти съчетания без уред, а останалите (от 9 до 15 г.) - с уред по избор.

Призьорите в турнира ще получат купи, медали, грамоти и предметни награди. Ще бъдат отличени също най-малката участничка, а клубът комплексен победител ще си тръгне с парична награда.