АПИ: Всички републикански пътища са отворени за движение при зимни условия

Над 600 машини обработваха републиканската пътна мрежа през изминалата нощ

Над 600 машини обработваха републиканската пътна мрежа през изминалата нощ, съобщават от АПИ. Автомагистралите и всички първокласни пътища са отворени за движение при зимни условия.

Поради обилния снеговолеж през изминалото денонощие е ограничено движението на тежкотоварни моторни превозни средства над 12 т през проходите „Превала“ и „Троянски“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.