Криминалисти на ОДМВР – Плевен неутрализираха нарколаборатория /Снимки/

Двама са задържани за 72 часа

Специализирана полицейска операция срещу производството и разпространението на наркотични вещества е проведена на територията на село Румянцево, област Ловеч и с. Девинци, област Плевен.

В акцията, под ръководството на Районната прокуратура в Червен бряг, са участвали служители на Криминална полиция, отдел „Разследване“ и Специализирани полицейски сили при ОДМВР – Плевен и колегите им от РУ – Червен бряг.

В хода на процесуално – следствените действия на адрес в село Румянцево, в момент на отглеждане на растения от рода на конопа и работеща технологична инсталация в помещения, специално оборудвани за това, са задържани двама мъже  - 33 годишен от София и 41- годишен от Червен бряг. Оттам криминалистите са иззели 1000 растения от рода на конопа с различна височина и 20 изсушени растения, с общо тегло 2 кг. На адреса били открити и 4 климатични инсталации, 51 луминесцентни лампи, 50 вентилатори, както и 70 туби с различна вместимост, съдържащи течен тор, 40 чувала торо-почвена смес 9 влагомери и 10 термометри.

В жилище в с. Девинци, обитавано от 33 – годишния мъж, служителите на реда открили  2 г кокаин и 3г хероин.

След изтичане на 24 – часовите полицейски мерки, с прокурорско постановление двамата мъже са задържани за 72 часа.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.