Ученици събраха близо 1000 лв. за неонатологията в УМБАЛ-Пловдив

Това са децата от I e и III e на СУ "Черноризец Храбър" в Пловдив

Учениците  от I e и III e на СУ "Черноризец Храбър" в Пловдив клас  събраха близо 1000 лева в помощ на отделението по неонатология към УМБАЛ-Пловдив на коледен благотворителен концерт. Той бе организиран по инициатива на техните учители Ели Златанова и Мирослава Чалъкова заедно със съдействието на СУ "Черноризец Храбър" в Пловдив.
Салонът на училището беше препълнен, а всеки можеше да дари средства според възможностите си в специално приготвени за целта кутии. След тържеството в присъствието на родители средствата бяха преброени и се оказа, че са събрани 984.50 лв., които ще бъдат връчени на д-р Аргирова до края на тази седмица.
Искаме да подпомогнем закупуването на апаратура за новородените бебета в отделението, поясни Ели Златанова преди концерта. На него гост беше началникът на неонатологията д-р Диана Аргирова. „Много се вълнувам от този благороден жест. Приемете моята и на колегите ми огромна благодарност, накарахте ме да повярвам, че по Коледа наистина стават чудеса“, заяви тя.
Учениците бяха подготвили своя програма за концерта, на който специални гости бяха Клубът по народни танци „Чановете“, Вокална група "Бамбини“, Клубът за спортни танци „Алекс“, Вокална група „Гласовете на България“.  Много аплодисменти събра Ивайла Дафчева, която изпълни блестящо съчетание с лента.
От ръководството на училището на коледния концерт присъстваха Радка Ватева, Станимира  Димитриева и Камелия Йорданова.

От болницатта съобщават, че коледното тържество за малките пациенти на отделението по детски болести в УМБАЛ-Пловдив ще бъде на 20 декември, четвъртък, от 11 ч. на 14 етаж.