Коледната къщичка пред Общината ще работи и на коледните празници

На място се продават ръчно изработени коледни играчки и украси за елха

В дните на Коледа – 24, 25, 26 декември, Коледната къщичка пред Община Пловдив ще продължи да работи, без да спира. За радост на пловдивчани и гостите на града на място се продават ръчно изработени коледни играчки и украси за елха. Уникални картички, магнити и хартиени снежинки могат да зарадват малки и големи.
Община Пловдив и дирекция „Социална политика“ приканва всеки, който желае, да закупи от изделията.
Набраните средства от продажбата на играчките и украшенията ще се ползват от общинските социални услуги и институции за разширяване възможностите за социална интеграция и ресоциализация на потребителите, участващи в програмите за арт-терапия.
Целта е, разбира се, повече от благотворителна и е в полза на „Ателие за стъклени вълшебства” към Дома за възрастни хора с умствена изостаналост „Св.Врач”.
Магнитите за хладилници и керамичните висулки са направени от работещите в ОП „Социално предприятие за хора с увреждания“, което беше създадено преди няколко месеца по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 - 2020 г., приоритетна ос 2 „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване”.
Социалната коледна къщичка ще работи до 5 януари 2019 година и всеки желаещ да подпомогне социалната кауза може да се включи, като закупи коледна играчка или украса за дома.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен