Образувани са четири бързи производства за шофиране след употреба на алкохол и наркотици

Образувани са четири бързи производства за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, съобщават от МВР.

На 31 декември в 00.25 часа в село Новачене е проверен с техническо средство 27-годишен от село Бацова махала. Алкотестът му е 1.82 промила. Мъжът е бил зад волана на лек автомобил "Фолксваген Голф".

На 1 януари около 14:40 часа в Плевен на улица „Трети март“ е проверен водачът на „Рено Меган“ – 23-годишен от село Комарево.  От извършената проверка с техническо средство алкотест дрегер се установи, че управлява след употреба на канабис.   

На 2 януари около 00:10 часа в плевенския ж.к „Дружба“ е проверен 20-годишен плевенчанин – водач на "Ауди Купе". Пробата е отчела че е зад волана след употреба на канабис. 

На 2 януари в Първо РУ - Плевен е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК. На същата дата около 00:10 часа в кв. „Дружба“ в Плевен е спрян водачът на „Мерцедес“. Установило се е, че 21-годишният шофира под въздействието на канабис и метаамфетамин. Нарушителите са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Издадени са им талони за медицински изследвания. За случаите са уведомени прокурори от РП – Никопол и РП - Плевен. Работата продължават разследващи полицаи.