Бум на дарения за децата в плевенското село Дисевица

Тъй като щедростта е голяма, е създадена организация за подпомагане и на нуждаещи се от други населени места

Бум на даренията за децата в плевенското село Дисевица. Кампанията се активизира след призив в социалната мрежа.

Кметството  на село Дисевица е отрупано с тонове пакети, стана ясно от репортаж на btvnovinite.bg. Това са подаръци от цялата страна, както и от дарители от чужбина. Затрупан е даже кметският кабинет, а еуфорията е голяма. За децата от село Дисевица продължават да пристигат дрехи, обувки и играчки. 

"Видях покъртителна картина, имаше деца с дупки по дрехите, с гумени чехли, те ме върнаха в детските ми години, когато аз съм бил в дом”, това видял Слави Михайлов, председател на Националното сдружение на сираците в България, когато посетил коледното тържество на децата.

Те имат родители, но повечето от тях едва свързват двата края.

"Родителите са безработни, много социално слаби и разчитат единствено и само на детските”, обяснява директорката на детската градина – Силяна Велинова.

Само за няколко дни отблизо и далеч заприиждали пратки, включително от Испания, Холандия, Франция, Великобритания, Германия, Израел и Щатите.

Пламен Бешков, кмет на село Дисевица, споделя, че такова чудо не са очаквали.

"Сега вече доказахме, че сме българи и че можем да помагаме в такива тежки моменти, по 150-200 телефонни разговори имахме на ден, извинявам се на тези, на които не сме вдигнали, това е защото не сме могли”, отбелязва той.

Децата получават чисто нови ботушки и красиви и много топли якенца.

Тъй като щедростта е голяма, е създадена  организация за подпомагане и на нуждаещи се от други населени места. Помощи събират и полицаи от Плевен и Пазарджик.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"