Ивет Горанова с контролно състезание преди Премиер лигата в Париж на 25 януари

Премиер лигата е първото състезание, на което плевенчанката ще трупа точки за Олимпиадата в Токио през 2020 година

Предстоят изключително много състезания и лагери за Ивет Горанова. Първото е на 12 януари - международен турнир, който се явява контролно състезание преди Премиер лигата в Париж на 25 януари.

"Премиер лигата е първото състезание, на което ще трупаме точки за Олимпиадата в Токио през 2020 година", пояснява Ивет пред "Блиц Спорт". Най-важните две състезания до лятото са Европейското през март за мъже и жени в Гуадалахара (Испания), на което трябва да влезеш в Топ 5 в категорията си, за да участваш на Европейските олимпийски игри през юни в Минск. Който стане първи в тях, директно получава квота за Токио 2020. Тези две състезания са най-важните през 2019 година", допълва каратистката от Плевен, която счита целта "квота за Олимпиадата" за постижима.

"След силното ми представяне на турнира в Китай през декември, вече смея да твърдя, че имам доста голям шанс. Завърших пета в надреварата по олимпийско карате Серия "А" в Шанхай и сега съм седма в ранглистата за Токио 2020. Наистина шансът е огромен и с много труд смятам, че ще постигна основната цел. На първо място е важно да съм здрава, за да мога да играя на всички турнири и да трупам точки", отбелязва Ивет.

Цялото интервю четете ТУК