Над 25 000 гласа за Ивет Горанова и второ място в анкетата "Спортист на България до 18 години за 2018-а"

Анкетата се проведе с партньорството на Министерството на младежта и спорта и лично на министър Красен Кралев

Олимпийските шампиони по акробатика от игрите в Буенос Айрес Мариела Костадинова и Панайот Димитров са крайните победители в анкетата на БЛИЦ "Спортист на България до 18 години за 2018-а". Те триумфираха в оспорвана битка с Ивет Горанова и Александра Начева, които влязоха в призовата тройка.

Първите десет в крайното класиране ще бъдат наградени на специална церемония, която ще се състои на 14 януари от 19 часа в елитен столичен комплекс.

Анкетата се проведе с партньорството на Министерството на младежта и спорта и лично на министър Красен Кралев. 

В продължение на месец близо читателите гласуваха за 15 млади спортисти на възраст до 18 г. със сериозни успехи през 2018 г., които бяха излъчени от специална комисия на Министерството на младежта и спорта. Чрез допитването беше определено кой от тях е номер 1 за 2018-а.

Анкетата породи огромен интерес, като повече от 115 хиляди са подадените гласове.

Победителите Мариела Костадинова и Панайот Димитров, които окичиха със златни медали на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, печелят с 26 328 гласа. На второ място с 25 013 гласа завърши Ивет Горанова - бронзовата медалистка от световното първенство по карате за жени. Големият талант на леката атлетика Александра Начева е трета с 23 850 гласа.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен