Разследват убийство на 72-годишна жена във вилната зона край Плевен

Крими

14-01-2019, 12:52

Снимка:

архив

Автор:

pleven.utre

Всичко от Автора

Задържан е 49-годишен, освободен предсрочно за извършено друго убийство

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследване за извършено, в края на месец ноември 2018 г., убийство на 72-годишна жена във вилната зона край гр. Плевен.

На 06.12.2018 г. е намерен трупа на 72-годишна, самотно живееща жена във вилната зона край гр.Плевен. Трупът е бил със следи от изгаряния. Незабавно е извършен оглед на местопроизшествието и трупа, и е образувано досъдебно производство.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия и действия по разследването, на 10.01.2019 г., е установен извършителя на деянието – 49 годишен мъж.

Установено е, че пострадалата жена и извършителят на убийството се познавали. В края на месец ноември 2018 г. двамата употребили значително количество алкохол във вилата на пострадалата. Между тях възникнал скандал и двамата си разменили удари. В резултат на нанесен удар от 49-годишния мъж, пострадалата паднала на земята и изпаднала в безсъзнание. 49-годишния мъж я преместил в избено помещение на вилата и я запалил. В резултат на запалването и безпомощното състояние, в което пострадалата се намирала, вследствие употребения алкохол, същата починала от изгарянията.

Окръжна прокуратура – Плевен привлечен в качеството на обвиняем  49-годишния мъж за престъпление по чл.116, ал.1, т.12 от НК – убийство, извършено при условията на опасен рецидив. Същият е направил пълни самопризнания.

С определение на Плевенския Окръжен съд от 11.01.2018 г. искането на прокуратура е уважено и на лицето е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Извършителят на убийството е осъждан, включително и за извършено друго убийство. През 2017 г. той е бил освободен условно предсрочно от изтърпяване на наложеното му наказание лишаване от свобода за извършеното друго убийство.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура –Плевен.