Задържаха издирван от австрийските власти за злоупотреба с доверие и присвояване

Крими

14-01-2019, 13:00

Снимка:

pixabay

Автор:

pleven.utre

Всичко от Автора

Окръжна прокуратура – Плевен внася искане за екстрадирането му

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Плевен, като взе мярка „задържане под стража“ по отношение на български гражданин, обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест.

 П.Н.  е обявен за международно издирване с  Европейска заповед за арест, издадена от компетентните власти - съда в Грац, Република Австрия. Лицето е обявено за международно издирване по обвинение за злоупотреба с доверие и присвояване.

На 08.01.2019 г., П. Н. е открит на територията на страната от полицейските органи и е задържан за срок от 24 часа на основание Закона за МВР.

С постановление на наблюдаващ прокурор лицето е задържано за срок от 72 часа.

Искането на прокуратурата е уважено, като съдът е взел мярка временно задържане под стража на издирваното лице, с оглед осигурявана на присъствието му в производството по екстрадиране.

След преценка на материалите по делото Окръжна прокуратура – Плевен ще внесе в съда искане за образуване на съдебно производство, след разглеждането на което съдът да се произнесе по допускане на предаването на българския гражданин на искащата държава.