Камен Донев с две представления в Плевен

Пред публиката той ще представи спектакъла "За народното тврчество"

Само в рамките на няколко седмици Камен Донев ще гостува в Плевен с две представления. Пред публиката той ще представи спектакъла "За народното тврчество".

Първата изява е на 22 януари, а втората, за която билетите бяха пуснати в продажба преди два дни - на 13 февруари. Спектакълът е с песни, танци, импровизации и примери от живота. И двете представления са от 19 часа, в читалище "Съгласие".

"Народното творчество е творчество, което се създава от народа. Толкоз. То се ражда основно по селата, т.е. извън града. Но и това, което се ражда в града, пак може да се каже, че е народно творчество, защото хората в града обикновено са от селата.

Темата, с която ще се занимаем, е: преоткриването на народното творчество и широкото му прилагане в ежедневието за подобряване здравето, работоспособността, общуването и почивката на хората. Народните песни и танци могат да помогнат за справянето с житейските несгоди, стреса, самотата, скуката, проблеми с двигателно-опорния апарат, умората, негативните емоции, общуването. Както и да се приложи в целия диапазон на работната седмица, двата почивни дни и отделеното време в личен план", гласи резюмето за спектакъла.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"