Иззеха спортни стоки, продавани нерагламентирано от магазин в Плевен

Полицейските действия са подпомогнати от служители на патентно ведомество на Република България

В Плевен на 17 януари за времето от 13:00 до 19:30 часа е проведена специализирана операция за предотвратяване, пресичане, разкриване и документиране на закононарушения, насочени срещу трафика на нелегални стоки и разпространението на фалшиви и контрабандни стоки в регионален и световен мащаб от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – Плевен. Полицейските действия са подпомогнати от служители на патентно ведомество на Република България.

Извършена е проверка в търговски обект в областния град – склад, стопанисван от 52-годишна плевенчанка. Установени са спортни стоки, носещи запазени търговски марки, които се предлагат за продажба без съгласието на притежателя на изключителното право - престъпление по чл. 172 „б“ от НК. От търговския обект са иззети 158 броя различни артикули спортни дрехи с марка "Adidas", 62 броя различни артикули спортни дрехи с марка "Nike" и 14 броя различни видове артикули с марки "Gucci", "Polo ralph lauren", "Hugo boss", "Burbery" и "Dsquared". По случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.172 б от НК. Работата по досъдебното производство продължава.