Родителите на починалото бебе в Плевен ще съдят лекари

По думите им те не са си свършили работата и са допуснали детето им да се влоши

Родителите на починалото след вирусна инфекция в Плевен едногодишно дете ще съдят лекарката от спешна помощ и частния лекар, които по думите им не са си свършили работата и са допуснали детето им да се влоши.

"Лъжа е, че не сме потърсили спешна помощ. Потърсихме, седяхме цяла вечер, но госпожата, защото за мен тя не е лекарка, опитваше да свали температурата на детето със спирт, при положение, че вкъщи му бях дала нурофен. Аз заради това го доведох. Доведох го с температура 39,5, а тя го заливаше със спирт и ни караше да го разхождаме по боди с къс ръкав. Това сподели пред Би Ти Ви майката на едногодишното момченце, което почина в Плевен.

Тя призна, че е очаквала детето да бъде прието в болница и да му бъдат назначени изследвания, но такова нещо не се случило. Накрая лекарката му сложила свещичка ефералган, била му орбазон, то свалило температурата и било изпратено у дома.

Детето обаче отново вдигнало температура и родителите решили да отидат в частна клиника, разказа и бащата. Там лекарят казал, че такъв е вирусът и ги успокоил, че детето до 3 дни ще се оправи. Предписали още лекарства. Детето тогава било с 39,8, но пак не му били пуснати изследвания.

Малкият Преслав никога преди не е боледувал. При раждането му били правени всякакви изследвания. В спешния кабинет през нощта регистратурата била тъмна и жената спяла, каза бабата на бебето. Семейството било принудено да чака от 2,30 до 5 без 20, защото докторката не благоволила да излезе да го види до тогава.

Родителите са отказали аутоспия и ще си търсят правата, защото са категорични, че става дума за безотговорност.