Победа и равенство за ФК "Спартак 1919" срещу "Алания Беледиеспор"

"За времето, в което сме заедно с тези деца, постигнахме много", сподели Радостин Александров

"Гладиаторите", родени 2004 година, се наложиха с 4:1 над "Алания Беледиеспор" в контролна среща, играла се на осветление в турския курорт Алания, информират от плевенския клуб. 

Плевенчани имаха превес през по-голямата част от мача, като започнаха много активно срещата и до полувремето водеха с 3:0, а през второто полувреме играха и с човек по-малко. Красимир Тодоров реализира хеттрик като отново възхити зрителите около терена с два от головете си. Първият, за 1:0, десятката проби в наказателното поле, преодоля динамично двама бранители и с левия си крак насочи топката неспасяемо в близкия ъгъл на вратаря. Второто попадение бе от дузпа, извършена срещу плеймейкъра Пламен Иванов. За третия гол на нападателя асистира другия организатор на играта - Теодор Георгиев, който проби напред и намери Красимир на границата на пенала. Тодоров майсторски се освободи и със страхотен удар намери далечния ъгъл на вратаря като отново не му остави шанс за реакция.
През втората част играта се поизравни и турците имаха повече положения за гол. На два пъти Димитър Стефанов се наложи да спасява вратата на плевенчани, като и двете му намеси бяха много впечатляващи.
След бърза контра-атака, турците върнаха един гол, но в самия край на мача след прекрасно изпълнен ъглов удар от Асен Русинов, Христо Илиев се извиси над всички и оформи крайното 4:1.

При година по-малките се оформи равенство - 1:1 Турския отбор поведе след бърза контра-атака, противно на показаното до този момент на терена. Плевенчани бяха по-активния отбор и владееха топката по-често, създавайки повече положения за гол. Въпреки това, на почивката резултата бе 1:0 в полза на турския отбор. Още в първата минута на втората част, обаче, Момчил Емилев овладя трудна топка в наказателното поле и от минимален ъгъл промуши топката във вратата на съперника. До края отбора на "Спартак 1919" бе по-активния, но до нов гол не се стигна.

Радостин Александров: Много полезни контроли срещу добри отбори

"Много полезни контроли срещу добри отбори. Това че наваля дъжд и продължаваше да се изсипва по време на мача направи динамиката още по-голяма, а това пък, доведе до още по-красива и качествена игра и от двата отбора. На моменти се изненадахме от темпото, на което играят децата, предвид тяхната възраст, но днес те бяха фантастични. Не можем да сме недоволни от нито един играч на терена - всички деца се раздадоха докрай и това ни кара да се чувстваме много горди с тях. Момчетата имат много потенциал и качества и ни остава да работим много, за да можем да развием оптимално техните умения и знания. Подобни мачове на такива условия и с такива съперници са много полезни за нашето развитие и занапред ще продължим да залагаме на подобни контролни срещи, срещу такива отбори, защото предлагат високо темпо и качество на игра, а и трупат международния опит на децата ни.

Далеч сме от това да се самозаблуждаваме, че вече сме на много високо ниво - работата пред нас тепърва предстои и имаме толкова много какво да работим и да градим. Но за времето, в което сме заедно с тези деца, постигнахме много - те се промениха много, научиха много нови неща и вярвам, че и самите те вече ще изискват повече от себе си и ще вярват повече във възможностите си.

Като клуб, пък, показахме колко сериозни са намеренията ни, като предоставихме лагер за нашите деца, еквивалентен на условията които получават професионалните отбори от част от европейските първенства. Това далеч няма да е единственото нещо с което ще затвърждаваме нивото си на професионализъм и стандарта който сме си наложили, но времето тепърва е пред нас.

Искам от името на ФК "Спартак 1919" да благодарим на организаторите на този страхотен лагер - Evima Sport, за уникалните условия, които ни предоставиха, както и отличната организация за терените, храненето, тренировките, мачовете и всичко останало, свързано с нашия престой. 

На Evgeni Marinov за подкрепата и съдействието този лагер да се осъществи. На Християн Светославов Христов, който се раздаде на 120% за нашите деца и клуба и работеше безспирно през цялото време, за да можем да съберем всички материали, които предоставихме на страницата ни във фейсбук, а и не само това. Както и най-вече, да благодарим на родителите и всички хора, които ни подкрепят, следят и вярват във нас. Благодарни сме и се надяваме занапред да оправдаем доверието на всички с работата, която вършим в ДЮШ на ФК "Спартак 1919".