Румен Петков бе почетен гост на 147-годишнината от основаването на Държавния исторически музей в Москва

Мисия

10-02-2019, 07:01

Снимка:

ПП АБВ

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Направи подарък – валидираните пощенски плик и пощенска картичка, посветени на 140-та годишнина от Плевенската епопея

Председателят на ПП АБВ Румен Петков, председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка и Иван Гранитски, член-кореспондент на Българската академия на науките, бяха почетни гости на 147 годишнина от основаването на Държавния исторически музей в Москва.

В поздравителното си слово Румен Петков отбеляза, че Русия е дала 140 000 жертви за освобождението на България. „Само в Плевен - град, чиито кмет бях в миналото, са дадени 30 000 жертви“. Петков посочи още, че тази година се навършват 140 години от установяване на дипломатически отношения между България и Русия.  

Председателят на ПП АБВ поздрави директора на Дирекция „Музейно дело“ към руското Министерство на културата Владислав Кононов и директора на Държавния исторически музей в Москва Алексей Левикин и им отправи покана за гостуване в Плевен на 10 декември – датата, на която градът чества своето освобождение. Румен Петков направи и подарък – валидираните пощенски плик и пощенска картичка, посветени на 140-та годишнина от Плевенската епопея.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен