Общински съветник от Плевен сред участниците в осмата Европейска среща на върха на регионите и градовете

Кандидатурата на Йордан Грижов е избрана от над 500 висококачествени предложения

Представител на местния парламент на Плевен е поканен да бъде част от 8-та Европейска среща на върха на регионите и градовете 2019г. /14-15 март 2019г. Букурещ/ Йордан Грижов, който е и най-младия в състава на общинския съвет ще присъства на срещата, сред които официални гости са: Филип Клоз, кмет на Брюксел, Белгия; Фемке Халсема, кмет на Амстердам, Холандия; Мариан Борген, кмет на Осло, Норвегия; Доналд Туск, председател на Европейския съвет; Клаус Йоханис, президент на Румъния; Виорика Дънчила, Министър-председателя на Румъния; Ева Мейдел, член на Европейския парламент, България; Мишел Барние, главен преговарящ за Обединеното кралство, който излиза от Европейския съюз; Франс Тимерманс, първи заместник-председател на Европейската комисия.

Кандидатурата на Грижов е избрана от над 500 висококачествени предложения и той ще се присъедини към група от 100 души, които ще участват в срещата.

Срещата на високо равнище ще събере местни и регионални лидери от целия Съюз. Ще се бъдат обсъдени предложения на градовете и регионите за бъдещето на Европейския съюз.