В Кнежа: Пиян шофьор избяга от полицаи и катастрофира, в колата - наркотици

Нарушителите са задържани за срок до 24 часа

На 16 февруари около 22,10 часа в град Кнежа по улица "Петко Напетов" полицаи подават сигнал за спиране на водач на "Опел Тигра". Мъжът не се подчинява на подадените сигнали и продължава посоката си на движение по улица "Хаджи Димитър". Последван е от служителите на РУ – Кнежа. В следствие на несъобразена скорост с пътните условия нарушителят реализира ПТП, като се блъска челно във входната врата на къща на улица "Ал. Стамболийски" и причинява минимални материални щети по автомобила и входната порта на имота. При извършената проверка служителите установяват самоличността на водача - 21-годишен от село Бреница.

При проба с техническо средство алкотест "Дрегер 7410+" уредът отчита алкохолна концентрация - 1,14 промила. Съставен е акт. При проверката пътник на предна дясна седалка – 22-годишен от същото село, изхвърля на пътното платно прозрачно полиетиленово пликче с размери 4/6 см, съдържащо бяло прахообразно вещество, за което твърди, че е амфетамин за лична употреба.

Веществото е предадено доброволно с протокол. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Кнежа. Нарушителите са задържани за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК. Работата продължава.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен