Огнеборците в Плевенско на крак заради пожари на сухи треви

Стопанска постройка гора в Пордим

На 16 февруари огнеборци от районните служби на РДПБЗН-Плевен са гасили 8 пожара в сухи треви и нискостеблена растителност в областта – три пожара в Долна Митрополия, два пожара в Кнежа и в селата Бяла вода, Горник, Гиген. Оказали са една техническа помощ – измиване на пътното платно след ПТП в град Плевен на улица „Българска авиация”. Екип на РСПБЗН-Плевен е погасил пожар в отпадъци в гр. Плевен, бул.„Г.Кочев”.

На 16 февруари в 14:15 часа в Оперативен център на РДПБЗН е съобщено за пожар в стопанска постройка в гр.Пордим местността „Чуките”. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са 450 кв.м покривна конструкция. Пожарът е погасен от служители на РСПБЗН-Плевен.

На 17 февруари огнеборци от районните служби на РДПБЗН-Плевен са гасили 9 пожара в сухи треви и нискостеблена растителност в областта – в землищата на селата Бъркач, Реселец, Гостиля, Гиген, Рупци, Дъбован, град Гулянци, град Червен бряг, ж.к.„Победа” и на второстепен път Червен бряг – Луковит.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен