ГД “ПБЗН" алармира за опасност от битови пожари

Новините

18-02-2019, 11:23

Снимка:

МВР

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

От началото на отоплителния сезон при битови пожари са загинали 22 души

В почти 200 битови пожара през последната седмица са загинали 9 души, а други 8 са пострадали

Близо 200 битови пожара със значителни материални щети са възникнали през изминалата седмица. При пожарите са загинали 9 човека, а други 8 са пострадали. Екипите на пожарните служби са спасили 40 човека. От началото на годината са погасени близо 4500 пожара, над 1000 от тях -  битови. 

За да не се допускат сериозни инциденти и за да опазим своят живот и имуществото си, е важно да спазваме основните правила за пожарна безопасност.

Експертите от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" напомнят използването на отоплителните и нагревателните уреди да става при стриктно спазване на правилата за пожарна безопасност, както и да се отчитат специфичните им характеристики. Задължително е на разстояние от един метър около тях да не се поставят и съхраняват горими материали. Преди да напуснем дома си е добре да проверим и да изключим всички отоплителни уреди. Препоръчително е да не покриваме електрическите уреди и да не сушим директно върху тях мокри дрехи. Статистиката сочи, че самотно живеещите и трудноподвижните хора, както и децата, са най-рисковите групи при пожар в бита.

В случай на възникнал инцидент, потърсете помощ на телефон 112.