В Плевен ще се проведе семинар на тема "Най-добри практики в пътната безопасност"

Община Плевен, Институт за пътна безопасност и Aй енд Джи Брокерс се обединяват от обща кауза

Днес в зала "Гена Димитрова" в сградата на РБ "Хр. Смирненски", под мотото "Сътрудничество чрез приятелство", ще се проведе семинар на тема  „Най-добри практики в пътната безопасност“.

Община Плевен, Институт за пътна безопасност и Aй енд Джи Брокерс се обединяват от обща кауза: Възможност за по-задълбочено изучаване на  безопасността на движението по пътищата от нашите деца.

Програмата на семинара е обособена в няколко отделни модула  и включва дискусии относно планиране на безопасна градска среда, градска мобилност,  анализи и решения на конкретни примери от пътната инфраструктура и одити по пътна безопасност.

Институтът за пътна безопасност инициира провеждане на Олимпиада по пътна безопасност "Стани безопасен на пътя с Aй енд Джи Брокерс". Тя стартира за първи път през месец ноември 2018г. в столичното 119-то СУ. Целта на инициативата е да обхване максимален брой образователни институции в страната.

Община Плевен подкрепя възпитаването на безопасно поведение от най-ранна възраст и се включи в инициативата. Старт на олимпиадата ще бъде даден на 21.02.2019 година четвъртък от 13.30 часа в зала "Катя Попова" в град Плевен. Това ще даде възможност за по задълбочено изучаване на  безопасността на движението по пътищата от децата, повишаване на знанията и уменията на отговорно поведение по пътищата, създаване на механизми за извън класно обучение по Безопасност на движението по пътищата.