Одобрeно е финансирането на проект за ремонт на Детска ясла №1 в Кнежа

"Уважаеми съграждани, Радвам се да Ви уведомя, че получихме одобрение за финансиране на проектното предложение „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на ДЕТСКА ЯСЛА №1, гр. Кнежа“. Финансовите средства се осигуряват от Проект „Красива България“ 2019 и с тях ще се извършат ремонтни дейности по сградата на детската ясла", съобщи във Фейсбук кметът Илийчо Лачовски.

С цел подобряване на енергийната ефективност на сградата и осигуряване на комфорт и добри условия в нея ще се извърши цялостно саниране, като се подмени останалата дървена дограма с нова от PVC профил със стъклопакет. По всички фасади и по покривната таванска плоча ще се положи топлоизолация. Ще се подменят старите осветителни тела с нови енергоспестяващи. Ще се приложат и мерки за повишаване ефективността на отоплителната инсталация, чрез подмяна на отоплителните тела.

Изпълнението на проекта ще осигури по-добри условия за протичане на възпитателния процес, ще бъдат изпълнени условията за добра здравословно и естетическа среда в детската ясла, където в момента материално-техническата база и състоянието на сградата не е на нужното ниво.