ФК "Спартак 1919" с уникално нововъведение в школата си

Приложението е разработено от директора на школата Радостин Александров

Отборът на ФК "Спартак 1919" (Плевен) въвежда уникална система за обратна връзка с всичките си играчи от школата.
Приложението е разработено от директора на школата Радостин Александров и е поредната новост, която се насочва към индивидуалното внимание към всеки играч от клуба.
По подобие на отбори като Нотингам Форест, Саутхямптън, Челси, Манчестър Сити и други големи футболни академии, вече и плевенският отбор ще може да събира и архивира информация за своите играчи.

"За първи път се запознах с подобна практика през 2014г. когато колеги от Саутхямптън представиха работата си в академията им. Исках да въведа същото и у нас, но нямаме средствата с които да си позволим техниката и поддръжката на подобно нещо. Въпреки това намерих начин и успях в последните години да приложа същото, дори с възможност за събиране на по-детайлна информация за играчите.

Сега ежедневно можем да проследим как се хранят играчите, получават ли достатъчно количество сън, възстановяват ли добре, натоварени ли са и какво е моментното им състояние, как се представят в училище и какво са научили от тренировката, както и обратна връзка от всеки един от тях за самата тренировка. Тази и много друга информация достига до нас ежедневно и това ни помага да предпазим играчите от предстоящи контузии и да вземем мерки за потенциални проблеми още преди да са се случили. И всичко е направено максимално опростено за играчите, за да може да им е възможно най-удобно на тях.

Радостно е, че играчите вземат на сериозно това, защото знаят, че е в техен интерес. Това ги доближава до живота на професионалния футболист и спомага за тяхното развитие. Убеден съм, че това може да има огромен принос в развитието на всяко дете, ако информацията се обработва правилно.", коментира директора на школата на ФК „Спартак 1919“, Радостин Александров