ФК "Спартак 1919" загуби с 2:4 от ЦСКА в първата среща от пролетния дял на Елитната до 15 г.

Отборът на ФК "Спартак 1919" продължава да бъде на 10-о място в класирането

ФК "Спартак 1919" загуби с 4:2 от ЦСКА в първата среща от пролетния дял на Елитната до 15г. Мачът се игра на изкуствения терен на ст. "Бонсист" в Студентски град. Срещата започна със закъснение с повече от 1 час, тъй като терена не бе почистен, съобщават от плевенския клуб.

От състава на плевенчани липсваше централния бранител, Христо Илиев, който бе заместван днес от родения с година по-късно Йордан Минковски.

Домакините отбелязаха бързи 2 гола. Първия след статично положения, а втория след грешка в отбраната. В средата на първата част Асен Русинов намери отлично включилия се Красимир Тодоров, който майсторски насочи с глава топката в ъгъла на вратата и намали резултата на 2:1.

Още в ответната атака, отново груба грешка в защитата коства попадение във вратата на "Спартак".  При 3:1 отново Красимир Тодоров застраши вратата на домакините. След извеждащ пас на Пламен Иванов, десятката на Спартак овладя и преодоля двамата централни защитници на ЦСКА и бе останал очи в очи с вратаря на домакините, но стража се намеси и изби топката в корнер. В последната минута на първото полувреме, след дълга топка дълбоко в половината на Спартак се получи неразбирателство между бранителите и ЦСКА отново лесно отбеляза гол. 
При 4:1 на почивката, плевенчани не се отказаха и продължиха да търсят надиграване срещу съперника, което се оказа доста по-успешно през втората част.

През второто полувреме "Спартак" бе отбора с повечето положения. След няколко атаки, които не доведоха до нищо твърде опасно, Красимир Тодоров отново бе изведен, след като майсторски овладя трудна топка в наказателното поле на съперника. Преодолявайки бранител на ЦСКА бе съборен в пенала и съдията отсъди дузпа, която самият Красимир изпълни и направи резултата 4:2. Натискът към вратата на ЦСКА се увеличи, макар мачът да бе двуостър.  При 4:2 Георги Радев пропусна страхотно положение, засичайки центриране от дясно и от непосредствена близост прати топката в тялото на вратаря, пропускайки да отбележи трети гол за плевенчани.

Минути по-късно, влезлия като резерва Кирил Андреев също пропусна да намали разликата, след като негов изстрел бе спасен от вратаря и топката се отби в горната греда. 
Удари на Йордан Желев и Асен Русинов преминаха покрай вратата, Красимир Тодоров отново тества стража на домакините, но до трети гол във вратата на ЦСКА не се стигна.

"Имаме много пропуски в отбраната ни, от които допуснахме 4 много лесни гола. Няма как да сме недоволни от атаката ни, обаче, тъй като създадохме доста положения и можехме да отбележим повече от 2 гола. Поздравления за момчетата, които се абстрахираха от резултата и играха заради самата игра - това им помогна да заиграят по-спокойно и да бъдат равностойни на съперника си, а дори и през втората част да създадат повече положения. Липсва ни много и имаме много какво да градим и да подобряваме, но всички гледаме в една посока и сме наясно, че и като единици и като отбор трябва да продължим усърдно да се развиваме. Разполагаме с много добри играчи, които имат още много какво да покажат и като индивидуалности и като отборна игра.", коментира шефът на ДЮШ Радостин Александров

Отборът на ФК "Спартак 1919" продължава да бъде на 10-о място в Елитната Група до 15г. като все още продължава тенденцията отбора да отбелязва гол във всеки мач досега. 

Следващия мач на "Гладиаторите" в Елитната Група до 15г. е срещу "Черно Море" в събота от 12.00ч. на ст. "Белите Орли" в Плевен