Учениците и учителите от ПГМЕТ – Плевен казаха "Не на насилието в училище!"

Последната сряда на февруари е Ден за борба с тормоза в училище или Ден на розовата фланелка.

През последните месеци много се говори за насилие – насилието в детските градини, насилието в училище, домашното насилие, насилието по улиците, в интернет, по телевизията …  Темата е не само важна, но чувствителна за повечето хора и болезнена за много от тях. Това е особено  валидно, когато става дума за деца.

В последната сряда на февруари всяка година милиони ученици в десетки страни се обличат в розово за да кажат Не на насилието в училище!. Тази традицията започва когато ученик в девети клас в едно канадско училище отива на откриването на учебната година в розово поло и някои по-големи ученици го обиждат и тормозят. На следващия ден двама негови приятели купуват и раздават на съучениците си 50 розови тениски в знак на солидарност и подкрепа. От тогава последната сряда на февруари е Ден за борба с тормоза в училище или Ден на розовата фланелка.

Днес, 27 февруари, учениците и учителите на ПГ по механоелектротехника – Плевен се присъединиха към традицията и казаха своето твърдо НЕ на насилието, ДА на толерантността и приятелството.