В ДФСГ "Интелект" - Плевен отбелязаха Деня на розовата фланелкa

Всяка година последната сряда от февруари е приета за Ден за борба с тормоза в училище

На 27.02.2019 г. – Световният ден за борба с тормоза в училище, известен още като „Ден на розовата фланелка“ (Pink Shirt Day), учениците, педагогическият състав и ръководството на ДФСГ „Интелект“ подкрепиха инициативата.

Всяка година последната сряда от февруари е приета за Ден за борба с тормоза в училище. На този ден участниците са помолени да носят розово, за да символизират своята позиция - неприемане на тормоза в училище.

Всичко започва като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в едно канадско училище. Събитието е организирано от двама ученици – Дейвид и  Травис, които решават да защитят техен приятел, подиграван заради това, че е дошъл в розово поло на училище. Те купуват 50 розови тениски и ги разпространяват сред съучениците си. Тази инициатива добива бързо популярност сред други учащите се и чрез SMS, имейли и медии от различни училища и държави.

Младите творци от ДФСГ „Интелект“ изработиха оригинални постери, плакати , макети и рисунки в подкрепа на международния ден срещу насилието в училищата . Интерес предизвика и презентацията на Денис от 10 „Б“ клас а също и оригиналната фланелка изработена от Десислава от 10 „Б“клас символ на деня.

Във фоайето на училището бяха изложени  творбите на младите хора .Учители и ученици облечени в розово  подкрепиха събитието ,което тази година беше под мотото : „ Нека бъдем добри и толерантни!  Да спрем тормоза в училище !