ОДМВР – Плевен с мерки за безопасно движение и добър обществен ред в дните около Трети март

В 11-те Районни управления в областта ще работят дежурни групи за реакция при постъпили сигнали от граждани

Служители от Охранителна и Пътна полиция в ОД на МВР-Плевен са ангажирани в опазването на обществения ред и мерките за пътна безопасност по време на почивните дни около Националния празник -  3 март.  Засилено ще бъде полицейското присъствие на места с очаквано струпване на хора – автогари, гари, пазари, базари. Полицейски екипи ще охраняват всички публични прояви, свързани с националния празник.

В 11-те Районни управления на МВР в област Плевен ще работят дежурни групи за реакция при постъпили сигнали от граждани за произшествия и инциденти. Създадена е организация за опазване на обществения ред преди, по време и след празниците във влакови състави и в районите на ж.п. гари предвид интензивното придвижване на пътници.

Съобразно изиксванията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия се завишава контролът при транспортирането, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства с цел недопускане на инциденти. При необходимост ще се взаимодейства с териториалните структури на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Гранична полиция и други компетентни държавни институции.

За дните с очаквана най-висока интензивност на движението по пътищата са планирани специализирани операции за безопасно движение.  Полицейски сили ще извършват контрол по главния път и на входните и изходните артерии на големите населени места и в районите с концентрация на пътни произшествия в областта.  Полицаите ще извършват проверки за правоспособността на водачите, употреба на алкохол и наркотични вещества. При натоварен трафик ще се подпомага движението на моторните превозни средства, а при крайна необходимост може да се създава временна организация на движение.